Ua ulufale atu le Ta'ita'i Tu'uina atu Fa'amatalaga i le Maketi, ma Polokalama Fa'ata'ita'i mo Totogi Fa'ata'i Talavai e ala i Tulaga Fa'atau Mea'ai Fa'atele Fa'ateteleina Suiga i le Maketi O2O Pharmaceutical.

Aʻo faʻalauteleina le maketi, o loʻo ulufale atu le tele o tagata taʻalo i le fanua, ma o loʻo faʻaauau pea ona aliaʻe faiga faʻavae, faʻavaveina le suiga o le maketi O2O vailaʻau.
Talu ai nei, na ulufale aloaia ai le kamupani fa'asalalau fa'asalalau SF Express i le maketi o vaila'au O2O. O le auaunaga a le SF Express i le lotoifale ua faʻalauiloaina se fofo faʻapipiʻiina mo le "Internet + Healthcare," e aofia ai faʻataʻitaʻiga autu e lua o taumafa faʻafomaʻi: falemaʻi fou faʻatau ma falemaʻi lugalaina. O le fa'amoemoe o le fa'aleleia atili o le lelei ma le fa'aogaina e ala i le tele-platform, fa'ata'ita'iga fa'apipi'i atoa.
O le tu'uina atu vave, e avea o se fa'ata'ita'iga taua mo le vaega o vaila'au O2O, o se fa'amuamua mo fale talavai i faleoloa fou. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le Zhongkang CMH, o le maketi o vailaʻau O2O na faʻatupulaia i le 32% mai ia Ianuari ia Aokuso 2023, faʻatasi ai ma le faʻatauga e oʻo atu i le 8 piliona yuan. O fa'asalalauga e pei ole Meituan, Ele.me, ma le JD o lo'o pulea le maketi, a'o fa'amaumau fa'atauva'a fa'asalalau e pei o le Lao Baixing Pharmacy, Yifeng Pharmacy, ma le Yixin Tang o lo'o fa'aauau pea ona fa'amalosia ma fa'amalieina a latou auala i luga ole laiga.
I le taimi lava e tasi, o faiga faʻavae o loʻo faʻateleina ai le atinaʻeina o pisinisi. E pei ona lipotia i le aso 6 o Novema, ua amata ai e Shanghai polokalame pailate mo le totogiina o talavai e ala i le tuʻuina atu o meaʻai. O matagaluega talafeagai i Shanghai sa fesoʻotaʻi ma Ele.me ma Meituan, faʻatasi ai ma le tele o falemaʻi o loʻo aofia ai i le pailate.
O loʻo lipotia mai i Shanghai, pe a faʻatonuina vailaʻau faʻatasi ma le igoa "totogiina o inisiua faafomaʻi" e ala i Meituan poʻo Ele.me apps, o le itulau o le a faʻaalia ai e mafai ona faia le totogiina mai le faʻamatalaga faʻaeletoroni faʻainisiua a le tagata lava ia. I le taimi nei, e na'o nisi fale talavai o lo'o iai le igoa "totogiina o inisiua faafoma'i" e talia inisiua faafoma'i.
Faatasi ai ma le faatelevaveina o le tuputupu aʻe o maketi, o loʻo faʻateleina le tauvaga i le maketi o vailaʻau O2O. I le avea ai ma fa'asalalauga tu'ufa'atasi lona tolu pito sili ona tele i Saina, o le ulufale atoa a le SF Express o le a matua a'afia ai le maketi O2O vaila'au.
Fa'ateleina Tauvaga
Faatasi ai ma Douyin ma Kuaishou o loʻo tatala e faʻatau atu vailaʻau ma SF Express ua ulufale atu i le maketi faʻatau vave, o le televave o le atinaʻeina o faleoloa fou o vailaʻau e mautinoa lava e luʻitauina faleoloa tuusao masani.
E tusa ai ma fa'amatalaga lautele, ole fofo fou ole tu'uina atu a le SF Express e aofia ai fa'ata'ita'iga autu o taumafa fa'afoma'i o fa'atauga fou ma falema'i i luga ole laiga.
Mai le va'aiga o atina'e fa'atau oloa fa'afoma'i, e feso'ota'i le tele o faiga e fa'afeso'ota'i ai e le auaunaga fa'alotoifale a le SF Express le tele o faiga, e fa'afetaia'ia ai lu'itau o fa'agaioiga tele-auala. E fetuutuunai i gaioiga i luga o tulaga eseese, e aofia ai faʻasalalauga tuʻuina atu, faʻasalalauga i totonu o faleoloa, ma faʻasalalauga e-commerce. O le fofo o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga tele-mafai faʻatasi ma fale teu oloa ma fesoʻotaʻiga tuʻuina atu, fesoasoani i falemaʻi i le toe faʻatumu, faʻatautaia o suʻesuʻega, ma faʻaumatia laasaga faʻasalalauga e faʻaleleia ai le lelei.
E tusa ai ma le faʻateleina o le tauvaga i vailaʻau faʻatau, na taʻu atu e le tufatufaina atu o vailaʻau i Saina i Saute i le au tusitala o kamupani tetele o vailaʻau faʻapitoa e pei o Sinopharm Logistics, China Resources Pharmaceutical Logistics, Shanghai Pharmaceutical Logistics, ma Jiuzhoutong Logistics o loʻo umia pea tulaga iloga. Ae ui i lea, o le faʻalauteleina o pisinisi faʻaagafesootai, aemaise lava i latou o loʻo faʻatusalia e SF Express ma JD Logistics, e le mafai ona le amanaiaina.
I le isi itu, o le faʻateleina o le auai o atinaʻe tetele i faleoloa fou o vailaʻau o loʻo faʻateleina ai le malosi o le ola i vaega uma o le faʻalapotopotoga. O 'au'aunaga a le falema'i i luga ole laiga a le SF Express e feso'ota'i sa'o i luga ole laiga su'esu'e i luga ole laiga, e ofoina atu se 'au'aunaga tu'atasi mo "fa'atalanoaga i luga ole laiga + tu'uina atu fa'anatinati vaila'au," e maua ai se poto masani mo le soifua maloloina.
O le ulufale atu o tagata tetele e pei o le SF Express i le maketi O2O vailaʻau o loʻo faʻavavevaveina le suiga o fale talavai masani mai se oloa-centric i se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. A faʻagesegese le faʻatupulaia o pisinisi, o le taulaʻi atu i fefaʻatauaʻiga o tagata faʻatau ma le tau e taua tele. Na taʻua e se fale talavai i Guangdong, e ui o fale talavai masani masani e ono feagai ma luitau, ae ua sili atu ona latou saunia e taulimaina. O fale talavai i nuu ma afioaga e ono feagai ma ni aafiaga sili atu.
Maketi Fa'ato'atele
E ui i le faʻavavevaveina o luʻitau i luga o le initaneti, o loʻo tali atu ma le malosi fale talavai masani. Mo le falemaʻi faʻatau oloa, lea e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le atinaʻe, o le auala mo tagata tetele i luga ole initaneti e ulufale atu i le maketi e leai ni faʻalavelave.
I le masina o Mati 2023, na tuʻuina atu ai e le Ofisa o le Fono Aoao a le Setete le faʻaaliga a le National Development and Reform Commission i luga o le "Measures to Restore and Expand Consumption," e faʻamamafa ai le atinaʻeina malosi o le "Internet + Healthcare" ma le faʻaleleia atili o falemaʻi eseese.
I le faʻaopoopoga i le faʻaauau pea o le faʻaleleia o faiga i luga ole laiga, o le tuʻuina atu o vailaʻau i le faʻaiʻuga o auaunaga ua avea ma taulaiga autu mo le faʻaleleia atili. E tusa ai ma le "China Retail Pharmacy O2O Development Report" na tuʻuina mai e Minet, e faʻatatau e oʻo atu i le 2030, o le fua o le faleoloa faleoloa O2O o le a maua ai le 19.2% o le aofaʻi o maketi, e oʻo atu i le 144.4 piliona yuan. Na fa'ailoa mai e se fa'alapotopotoga fa'apitoa tau vaila'au e fa'apea o le soifua maloloina fa'atekinolosi e tele naua le gafatia mo atina'e i le lumana'i, ma e tatau i kamupani ona fuafua pe fa'afefea ona fa'aogaina le soifua maloloina fa'atekinolosi e tu'uina atu ai auaunaga sili atu ona faigofie ile su'esu'ega ma togafitiga.
Fa'atasi ai ma suiga fa'atekinolosi ua avea ma aga masani, ua avea le fa'atulagaina o alalaupapa atoa ma fa'atasiga i le tele o falema'i fa'atau atu. Kamupani lisi na ulufale vave i le O2O ua vaʻaia a latou faʻatauga O2O faʻalua i tausaga talu ai nei. A'o matua le fa'ata'ita'iga, o le tele o fale talavai fa'atau oloa latou te va'aia le O2O o se fa'asologa o pisinisi e le maalofia. O le fa'aogaina o numera fa'atekinolosi e fesoasoani i pisinisi e su'e ni vaega fou o le tuputupu a'e i le sapalai sapalai, fa'afetaui mana'oga vave o tagata fa'atau, ma tu'uina atu auaunaga tau pulega fa'alesoifua maloloina.
O kamupani fa'afoma'i na vave gaioi ma fa'atupe fa'aauau na va'aia a latou fa'atauga O2O fa'aluaina i tausaga talu ai, fa'atasi ai ma kamupani e pei o Yifeng, Lao Baixing, ma Jianzhijia o lo'o fa'aalia le tuputupu a'e e sili atu i le 200 miliona yuan. O le lipoti tau tupe a Yifeng Pharmacy 2022 o loʻo faʻaalia ai e sili atu i le 7,000 faleoloa O2O faʻatautaia saʻo; Lao Baixing Pharmacy sa iai fo'i le 7,876 O2O faleoloa i le fa'ai'uga o le 2022.
O lo'o fa'ailoa mai e le aufaipisinisi e fa'apea o le ulufale atu o le SF Express i le maketi o vaila'au O2O e feso'ota'i ma lona tulaga fa'apisinisi i le taimi nei. E tusa ai ma le lipoti o tupe maua a le SF Holding Q3, o tupe maua a le SF Holding i le Q3 o le 64.646 piliona yuan, faatasi ai ma se tupe mama e mafua mai i le kamupani matua o le 2.088 piliona yuan, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 6.56%. Ae ui i lea, o tupe maua ma tupe mama mo le kuata muamua e tolu ma le Q3 na faʻaalia ai le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga.
E tusa ai ma fa'amatalaga tau tupe o lo'o maua fa'alaua'itele, o le fa'aitiitia o tupe maua a le SF Express e fa'atatau i le sapalai o le sapalai ma pisinisi fa'avaomalo. Ona o le fa'aauauina o le pa'u i luga o le ea ma le sami o lo'o mana'omia ma tau, na fa'aitiitia ai tupe maua a pisinisi i le 32.69% i lea tausaga ma lea tausaga.
Aemaise lava, o le pisinisi a le SF Express e tele lava ina aofia ai fa'amatalaga fa'amatalaga ma sapalai filifili ma pisinisi fa'avaomalo. Ua fa'aitiitia le aofa'i o tupe maua a pisinisi fa'asalalau i le tolu tausaga talu ai. I le 2020, 2021, ma le 2022, o tupe maua a pisinisi fa'aalia e tusa ma le 58.2%, 48.7%, ma le 39.5% o le aofa'i o tupe maua a le SF Express. O lenei fua faatatau na siitia i le 45.1% i le afa muamua o lenei tausaga.
A'o fa'aauau pea ona pa'u tupe maua a 'au'aunaga fa'aleaganu'u ma ua ulufale atu le alamanuia fa'amatalaga fa'amatalaga i se tulaga fou o “taua taua,” ua feagai le SF Express ma le fa'atuputeleina o le mamafa o galuega. I le totonugalemu o tauvaga mataʻutia, SF Express o loʻo suʻesuʻeina avanoa fou tuputupu aʻe.
Ae ui i lea, i le tumutumu o vailaʻau O2O faʻatau vave maketi, pe mafai e le SF Express ona puʻeina sea maketi mai kamupani tetele e pei o Meituan ma Ele.me e tumau pea le le mautonu. O lo'o fa'ailoa mai e le aufaipisinisi fa'apitoa e leai ni fa'amanuiaga ile SF Express ile ta'avale ma tau. O fa'asalalauga lona tolu e pei o Meituan ma Ele.me ua uma ona fa'atupuina mausa fa'atau. "Afai e mafai e le SF Express ona ofoina atu ni fesoasoani i luga o tau, e ono tosina mai ai nisi o faioloa, ae afai e maua ai ni tupe gau umi, o sea ituaiga pisinisi o le a faigata ona faatumauina."
I le faaopoopo atu i pisinisi ua taʻua i luga, o le SF Express o loʻo aʻafia foʻi i faʻatauga malulu ma e-pisinisi ola, e leai se tasi na sili atu i le 10% o ana galuega. O vaega uma e lua o loʻo feagai ma tauvaga malosi mai faʻatauvaʻa e pei o JD ma Meituan, ma avea ai le ala a le SF Express ma luʻitau.
I aso nei fa'atauvaga fa'atauva'a pisinisi, lea e le'i o'o i lona maualuga, o fa'ata'ita'iga pisinisi o lo'o fa'aleleia. O 'au'aunaga ta'itasi fa'aleaganu'u na'o ia e le'o toe lava e fa'atumauina ai se tulaga fa'atauva. Ina ia pu'eina sea maketi, e mana'omia e kamupani ni auaunaga lelei eseese. Pe mafai e kamupani fa'akomepiuta ona fa'auluulu i luga o faiga fou a tagata fa'atau e fa'atupu ai ni tulaga fa'atupulaia fou o le fa'atinoga ose avanoa ma se lu'itau.

a


Taimi meli: Aukuso-21-2024