O nei falegaosi mea'ai saunia e ofo maualuga.

I le aso 7 o Setema, Chongqing Caishixian Supply Chain Development Co., Ltd.

va'ai tagata faigaluega o lo'o fa'agaoioi i se tulaga fa'atonu i luga o le laina gaosiga i totonu o se fale'aiga saunia-mea'ai.
I le aso 13 o Oketopa, na faʻasalalau ai e le China Hotel Association le "2023 Lipoti Faʻaletausaga i Saina's Catering Industry" i le 2023 China Catering Industry Brand Conference. Na taʻua e le lipoti e faapea, i lalo o le tuʻufaʻatasia o aʻafiaga o maketi, faiga faʻavae, ma tulaga faʻataʻitaʻi, o loʻo ulufale atu le alamanuia o meaʻai saunia i se vaega fou o le faʻatonutonuina o atinaʻe.
Mai i luga o le sapalai o mea mataʻina i faʻatoʻaga, faʻatoʻaga manu, ma faigafaiva, ma masini faʻapipiʻi, i le ogatotonu o le gaosiga ma le gaosiga, ma oʻo i lalo i le laina malulu e fesoʻotaʻi ai le fafagaina ma le faʻatau-o le sapalai atoa e aʻafia ai le lelei o oloa. O pisinisi fa'atosina e pei o Xibei, Guangzhou Restaurant, ma Haidilao ei ai le poto masani umi i faleoloa ma tulaga lelei i le atina'eina o le tofo o oloa; fa'apitoa gaosi mea'ai saunia e pei o Weizhixiang, Zhenwei Xiaomeiyuan, ma Maizi Tina ua ausia tauvaga eseese i nisi o vaega ma ua faia ni tulaga lelei tele; O kamupani fa'asalalau e pei o Hema ma Dingdong Maicai e iai fa'amanuiaga i fa'amatalaga tetele o tagata fa'atau ma e mafai ona malamalama atili i faiga fa'atau. O le vaega o mea'ai saunia i le taimi nei o loʻo faʻatupuina galuega ma le tele o kamupani o loʻo tauva malosi.
B2B ma le B2C "Dual-Engine Drive"
O le tatalaina o se pusa o i'a ua saunia e kuka, e su'e e tagata fa'aoga se QR code i luga o se masini atamai kuka, ona fa'aalia lea o le taimi e kuka ai ma faitau i lalo. I totonu o le 3 minute ma le 50 sekone, ua sauni se ipu vevela vevela e tuʻuina atu. I le Third Space Food Innovation Center i Qingdao North Station, o mea'ai saunia ma masini atamai ua suia le faʻataʻitaʻiga masani o le umukuka tusi lesona. E mafai e le au 'aiga ona filifili e le tagata lava ia mea'ai ua uma ona teuina e pei o dumplings ma ula ula mai le malulu, ma masini kuka e saunia tonu mea'ai i lalo o le algorithmic control, e taulai atu i le "atamai" kuka.
O nei mea'ai saunia ma masini kuka atamai e sau mai le Qingdao Vision Holdings Group Co., Ltd. "O mea eseese e manaʻomia ai pupuni faʻavevela eseese," o le tala lea a Mou Wei, Taitaifono o le Vision Group, ia Liaowang Dongfang Weekly. O le fa'avela o le fa'avelaina o le fa'avela o le i'a na fa'atupuina e ala i le tele o su'ega e maua ai le tofo sili.
"O le maualuga o le toe faʻaleleia o le tofo e aʻafia saʻo ai fua o le toe faʻatau," o le faʻamatalaga lea a Mou Wei. O le fa'atalanoaina o fa'afitauli o lo'o i ai nei o nai mea'ai ta'uta'ua ua saunia ma le tutusa o oloa, o le toe fa'afo'isia o tofo ose mataupu taua tele. Pe a faatusatusa i mea'ai fa'asa'o fa'asa'o ma vai taele, o mea'ai fou ua saunia e gaosia i masini kuka atamai e fa'atumauina ai le fa'aogagofie a'o fa'aleleia atili le toe fa'aleleia o le tofo, fa'atasi ai ma ipu siu ma fa'apala e toe fa'afo'i atu i le 90% o le tofo muamua.
"O masini kuka atamai ma faʻagaioiga numera e le gata e faʻaleleia ai le lelei ma le poto masani ae faʻamalosia ai le faʻafouina ma le evolusione i le faʻataʻitaʻiga pisinisi faʻatau," o le tala lea a Mou Wei. E talitonu o ia o loʻo i ai le tele o meaʻai e manaʻomia i le tele o faʻataʻitaʻiga e le o faʻatau e pei o nofoaga mataʻutia, faletalimalo, faʻaaliga, faleoloa faʻatau, nofoaga e tautua ai, fale kesi, falemaʻi, nofoaga, faleoloa tusi, ma faleoloa initaneti, e fetaui lelei ma le faigofie ma vave. uiga o taumafataga saunia.
Faʻavae i le 1997, o le aofaʻi o tupe maua a le Vision Group na faʻatupulaia i le sili atu i le 30% i lea tausaga ma lea tausaga i le afa muamua o le 2023, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o pisinisi fou e sili atu i le 200%, faʻaalia ai le paleni atinaʻe i le va o le B2B ma le B2C.
Fa'ava-o-malo, o lo'o fa'aalia e le au sau'ai a Iapani e pei o Nichirei ma Kobe Bussan uiga o le "mafua mai i le B2B ma fa'amausali i le B2C." Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa tau alamanuia o kamupani Saina saunia meaai ua faapena foi ona siitia muamua i le vaega B2B, ae ona o le suiga o le siosiomaga o maketi o le lalolagi, e le mafai e kamupani Saina ona faatali mo le tele o tausaga mo le vaega B2B e matua aʻo leʻi atiaʻe le vaega B2C. Nai lo lena, latou te manaʻomia le tulituliloaina o le "dual-engine drive" i le B2B ma le B2C.
Na taʻu atu e se sui mai le vaega o oloa faatau meaai a Charoen Pokphand Group ia Liaowang Dongfang Weekly: “I le taimi muamua, o taumafataga sauniuni sa tele lava pisinisi B2B. E silia ma le 20 fale gaosi oloa i Saina. B2C ma B2B auala ma meaʻai e eseese, e manaʻomia ai le tele o suiga i le pisinisi.
“Muamua, e tusa ai ma le fa'ailogaina, e le'i fa'aauauina e le Charoen Pokphand Group le 'Charoen Pokphand Foods' ae na fa'alauiloa se fa'ailoga fou o le 'Charoen Chef,' e fa'aogaina ai le fa'ailoga ma le fa'avasegaina o vaega ma le poto masani a tagata fa'aoga. A maeʻa ona ulufale atu i le fale taumafa, o taumafataga sauni e manaʻomia le faʻavasegaina sili atu i vaega o meaʻai e pei o meaʻai, meaʻai faʻapitoa, ma vasega autu, toe vaevaeina i meaʻai, sou, kosi autu, ma meaʻai suamalie e fausia ai laina oloa e faʻavae i luga o nei vaega, " fai mai le sui.
Ina ia tosina mai tagata faʻatau B2C, o loʻo taumafai le tele o kamupani e faia ni oloa lauiloa.
O se kamupani i Shandong faʻapitoa i meaʻai saunia na amata fausia lana lava fale gaosimea i le 2022 ina ua mavae tausaga o atinaʻe. "O le tulaga lelei o fale gaosi OEM e le tutusa. Ina ia maua ni meaai mautu ma faatuatuaina, na matou fausia ai le matou falegaosimea,” o le tala lea a le sui o le kamupani. O lo'o i ai se oloa lauiloa a le kamupani i le maketi-fa'ailoga i'a saini. "Mai le filifilia o iʻa uliuli e fai ma mea mata i le atinaʻeina o aano o iʻa e leai ni ponaivi ma fetuutuunai le tofo e faʻafeiloaʻi ai le faʻamalieina o tagata faatau, ua matou taumafai pea ma fetuunai lenei oloa."
O lo'o fa'atūina nei e le kamupani se nofoaga mo su'esu'ega ma atina'e i Chengdu e sauni ai mo le atina'eina o mea'ai suamalie ma manogi e fiafia i ai tupulaga talavou.
Oloa Gaosiga Fa'atau
O le faʻataʻitaʻiga o le "faʻavae gaosiga + umukuka tutotonu + faʻatauga malulu + faleʻai" faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i le National Development and Reform Commission's "Measures for Restoring and Expanding Consumption" o se faʻamatalaga manino o le fausaga o fale gaosi meaʻai. O elemene mulimuli e tolu o vaega autu ia e fesoʻotaʻi ai faʻavae gaosiga ma tagata faʻatau.
Ia Aperila 2023, na faalauiloa ai e Hema le faatuina o lana matagaluega saunia meaai. I le masina o Me, na faipa'aga ai Hema ma Shanghai Aisen Meat Food Co., Ltd. e fa'alauiloa se fa'asologa o taumafataga fou ua saunia e fa'aalia ai fatuga'o puaa ma le ate. Ina ia mautinoa le fou o mea, o nei oloa e gaosia ma teuina i totonu o le 24 itula mai le ulufale atu i mea mataʻutia i le fale teu oloa. I totonu o le tolu masina talu ona faʻalauiloa, o le "offal" faʻasologa o taumafataga saunia na vaʻaia le 20% masina-i-masina faʻateleina faʻatauga.
O le gaosiaina o 'aiga 'ese'ese e mana'omia ai le fa'aola fou. “O a matou mea'ai fou e masani ona fa'atau atu i totonu o le aso e tasi. O le gaosiga muamua o meaʻai porotini e iai le taimi sili ona manaʻomia,” o le tala lea a Chen Huifang, Pule Sili o le matagaluega saunia meaai a Hema, ia Liaowang Dongfang Weekly. "Talu ai oa tatou oloa e puupuu le ola, o le fale gaosi oloa e le mafai ona sili atu i le 300 kilomita. O a'oa'oga a Hema o lo'o fa'atautaia, o lea e tele fale gaosi lagolago i le atunu'u. O loʻo matou suʻesuʻeina se faʻataʻitaʻiga fou o sapalai e faʻatatau i manaoga o tagata faʻatau, faʻatasi ai ma le taulaʻi i le atinaʻe tutoʻatasi ma le galulue faʻatasi ma tagata faʻatau.
O le fa'afitauli o le tapeina o le manogi o i'a o le suasami i mea'ai ua saunia, o se lu'itau fo'i lea i le gaosiga. O Hema, He's Seafood, ma Foshan University of Science and Technology ua galulue fa'atasi se faiga e teu ai mo se taimi lē tumau e aveese lelei ai le manogi i'a mai i'a fou, ma maua ai se mea e sili atu ona vaivai ma leai se tofo i'a pe a uma ona gaosia ma kuka i le fale.
Ole Cold Chain Logistics ole Ki
O mea'ai saunia e amata ona taufetuli ma le taimi i le taimi lava e tuua ai le falegaosimea. Fai mai San Ming, Pule Sili o le JD Logistics Public Business Department, e sili atu i le 95% o taumafataga sauni e manaʻomia le felauaiga o filifili malulu. Talu mai le 2020, ua oʻo i le faʻalapotopotoga faʻapitoa o fesoʻotaʻiga malulu a Saina i le maualuga o le 60%, ma oʻo atu i se maualuga e leʻi tupu muamua.
O nisi kamupani saunia mea'ai e fausia a latou lava fale teu malulu ma filifili filifili malulu, a'o isi e filifili e galulue fa'atasi ma kamupani fa'atauga lona tolu. O le tele o fa'atauga fa'atauga ma masini fa'atauga ua latou fa'alauiloaina ni fofo fa'apitoa mo taumafataga sauni.
I le aso 24 o Fepuari, 2022, na siitia ai e le aufaigaluega i se kamupani saunia meaai i le aai o Liuyang City's provincial agricultural science and technology paka oloa saunia-meaʻai i totonu o se fale teu malulu (Chen Zeguang/Photo).
Ia Aukuso 2022, na fa'ailoa mai ai e le SF Express o le a tu'uina atu ni fofo mo le gaosiga o mea'ai, e aofia ai felauaiga o laina ogalaau, auaunaga tau faleteuoloa malulu, tiliva fa'aalia, ma le tu'uina atu o le taulaga. I le faaiuga o le 2022, na faʻasalalau ai e Gree le 50 miliona yuan tupe teufaafaigaluega e faʻatuina ai se kamupani gaosi meaʻai saunia, tuʻuina atu masini filifili malulu mo le vaega logistics. O le kamupani fou o le a gaosia le silia ma le selau faʻamatalaga o oloa e faʻaleleia atili ai le lelei i le faʻaogaina o meaʻai, teuina, ma le afifiina i le taimi o le gaosiga o taumafataga.
I le amataga o le 2022, na faʻatuina ai e le JD Logistics se matagaluega saunia-meaʻai e taulaʻi atu i ni faʻamoemoega e lua: umukuka tutotonu (B2B) ma meaʻai saunia (B2C), faʻatupuina se lapoʻa tetele ma faʻavasegaina.
"O le faʻafitauli sili i le faʻaogaina o filifili malulu ole tau. Pe a faatusatusa i logistics masani, tau filifili malulu e 40% -60% maualuga. O le si'itia o tau o felauaiga e mafua ai le si'itia o tau o oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa o le sauerkraut iʻa atonu e tau na o ni nai yuan e gaosia ai, ae o le tilivaina o filifili malulu mamao e faʻaopoopoina ai le tele o yuan, ma maua ai le tau faʻatau atu o le 30-40 yuan i supamaketi, "o le tala lea a se sui o le kamupani gaosi meaʻai. Liaowang Dongfang Vaiaso. "Ina ia faʻalauteleina le maketi o meaʻai, e manaʻomia se faʻaogaina o felauaiga faʻafefe malulu. A'o ulufale atu le to'atele o tagata fa'apitoa ma le tele o tagata auai i le maketi, o tau o filifili malulu e fa'amoemoe e fa'aitiitia atili. Pe a oʻo loa i se tulaga e pei ona atiaʻe i Iapani, o le a agaʻi i luma le pisinisi o meaʻai saunia i totonu o le atunuʻu i se tulaga fou, ma faʻalatalata atili ai i tatou i le sini o le 'safia ma taugofie.'
Tu'u atu i le “Atinae o filifili”
Cheng Li, Sui Dean o le Aoga o Mea'ai Saienisi ma Inisinia i le Iunivesite o Jiangnan, fai mai o le alamanuia saunia-meaai e aofia uma i luga ma lalo vaega vaega o meaai ma tuufaatasia toetoe o tekinolosi autu uma i le alamanuia meaai.
“O le fa'ata'atiaga ma fa'atulafonoina le atina'eina o fale'aiga saunia e fa'alagolago i le felagolagoma'i vavalalata i le va o iunivesite, atina'e, ma lala sooupu fa'atonutonu. E na'o le galulue fa'atasi a le alamanuia lautele ma taumafaiga e mafai ai e le alamanuia o taumafa saunia ona ausia le soifua maloloina ma le gafataulimaina o atina'e, "o le tala lea a Polofesa Qian He mai Jiang.

a


Taimi meli: Aukuso-20-2024