Le Fa'afiafiaga Vaa Tarako |Manuia le Filemu ma le Soifua Maloloina

Fa'afiafiaga Vaa Tarako-1

O le Dragon Boat Festival e lauiloa foi o le Duan Yang Festival, Double Fifth Festival ma Tianzhong Festival o le tausamiga faʻaleaganuʻu a Saina. O se faʻaputuga o tapuaiga, tapuaʻiga a tuaa, tatalo e puipuia ai le leaga o le faʻamanatuina o faʻafiafiaga ma meaʻai. E i ai se tala e uiga i se mea anamua. O le tusisolo Saina e igoa ia Qu Yuan, pule i le ola i lena aso. Ina ua mavae lena aso, na avea e tauloto Qu Yuan. A o iai isi talatuu na taʻu atu e tauloto Wuzixu, Cao e po o Jiezitui.

E tele tu ma aga masani a le Dragon Boat Festival, e pei o le tuuga o vaa tarako, inu uaina moni lea e salalau lautele. Ae o le i ai o le zongzi o se aganu'u maua'a loloto mo Saina uma.

O le Zongzi lea e fa'aigoaina fo'i o le "Angle millet" ma le "tube reed" e tele ituaiga eseese.O lona uiga o le “Vaai” i Saina, e mana'o tagata ina ia vave maua togi maualuga a latou fanau.

Fa'afiafiaga Vaa Tarako-2

E masani lava, o le Dragon Boat Festival o loʻo faanatinati ia Me ma Iuni.O le tele o vaega o Saina ua ulufale atu i le setete o le amataga o le taumafanafana, o le a faʻamalosia le vevela o rosa ma le fou o le pala. e taua le laulau taumafa.

E manaʻomia le faʻamautinoaina o le filifili malulu o fesoʻotaʻiga logistics atoa mai mea mataʻutia e faʻafefe Zongzi e aofia ai le teuina i lalo o le pusaaisa.

O le faagasologa e le mafai ona vavaeeseina mai le atinaʻeina o tekinolosi filifili malulu, e mafai foi ona ausia e ala i le afifiina o filifili malulu. E tatau ona maitauina e tatau ona faʻamaʻaʻaina le zongzi faʻapipiʻi masini pe a sili atu le vevela i le 25 ℃. I lalo o le vevela o le ea, le ola fata o zongzi. o le a i le 5 aso. Ma o le a avea ma 10 aso i le va o le 0-4 ℃. E mafai foi ona oʻo atu i le 12 masina pe a teuina i lalo o le -18 ℃. O le faʻaleagaina o le lelei o le zongzi pe a maeʻa le malolo filifili malulu e le mafai ona toe faʻafoʻi. ia fa'amautinoaina o gaioiga uma e mafai ona taofi i se vevela maualalo talafeagai. E mana'omia ai fo'i taimi umi ma mautu le afifiina o filifili malulu.

Fa'afiafiaga Vaa Tarako-3

Taimi meli: Iuni-02-2022