E tolu tala mananaia i luga o le “Keeping Fresh”

1. Le lichee fou ma yang yuhuan i Tang Dynasty

“Ina ua vaai atu i se solofanua o osooso i luga o le auala, na ataata fiafia le palake a le emeperoa; e leai se tasi na te iloa ua sau le Lichee.”

O laina ta'uta'ua e lua e sau mai le tusisolo ta'uta'ua i le aiga o Tang, lea o lo'o fa'amatala ai le palake sili ona pele a le emeperoa e igoa ia Yang yuhuan ma lana fuala'au fou e fiafia i ai Lichee.

O le auala o le felauaiga o le litchi fou i le Han ma Tang Dynasties e pei ona faamaumauina i le Tala Faasolopito o Litchi i le Han ma Tang Dynasties i luga o le "Fresh Lichee Delivery", faatasi ai ma lala ma lau, o se polo litchi ua afifi i pepa ofe susu sa tuu. i totonu o se ofe lapoa (sili atu i le 10 cm) ona fa'amaufa'ailoga lea i le ga'o.Ina ua uma le solofanua saosaoa i le ao ma le po e aunoa ma se taofi mai saute i Matu-sisifo, o le Lichee e fou lava.O le 800-li felauaiga o lychees atonu o le uluai felauaiga filifili malulu.

talafou-2-(11)
talafou-2-(2)

2. Le Ming Dynasty--hilsa herring Tilivaina

Fai mai i lo tatou aiga Ming ma Qing faatasi ai ma laumua i Beijing, sa fiafia le emeperoa e 'ai se ituaiga o iʻa e taʻua o le hilsa herring.O le faafitauli i lena taimi, o le iʻa e sau mai le Vaitafe o Yangtze, e faitau afe maila le mamao mai Beijing, ma e le gata i lea, o le hilsa herring e matua maaleale ma faigofie ona mate.E mafai faapefea e emeperoa ona 'ai le paolo fou i Beijing?O le auala tuai o uta filifili malulu e fesoasoani!

E tusa ai ma faamaumauga o tala faasolopito, "o le gaʻo puaa mafiafia ma le aisa e fai ai se teuina lelei" .I le taimi muamua, latou te kukaina se paelo tele o le suauu gaʻo, ona faʻafefe ai lea aʻo leʻi faʻamaʻaʻaina, na o le puʻeina o le paolo fou i totonu o le paʻu suauu.Ina ua faʻamaʻaʻaina le suauu gaʻo, na taofia ai le iʻa mai le upu i fafo, e tutusa ma le afifiina o le gaogao, ina ia fou pea le iʻa aʻo latou taunuu i Beijing e ala i le tiʻetiʻe vave, i le ao ma le po.

3. Le Qing Dynasty--Pao Toto Lichee

Fai mai le tala e fiafia foi le Emeperoa Yongzheng i le litchi.Ina ia maua le fiafia i le emeperoa, o Man Bao, lea sa avea ma kovana o Fujian ma Zhejiang, sa masani ona auina atu mea faapitoa i le lotoifale ia Yongzheng.Ina ia faʻatumauina le litchi fou, na ia maua ai se manatu poto.

Na tusia e Manbao se tusi i le Emeperoa Yongzheng, fai mai, "Litchi e gaosia i le Fujian Province. O nisi o laau laiti e totoina i paelo. E toatele tagata e i ai le litchi i o latou fale, ae o lona tofo e le itiiti ifo nai lo le litchi e gaosia e laau tetele. o laau laiti e faigofie ona oo atu i Beijing i luga o le vaa, ma e le tau galulue malosi le au ofisa o loʻo laʻuina i latou ...... ia Aperila, o le a vave ona lafo atu i Beijing i le vaʻa -masina malaga ia Aperila ma Me, e mafai ona latou oʻo atu i le laumua i le amataga o Iuni, pe a matua lychees mo se tofo."

O se manatu atamai.Nai lo le na o le avatua o le laiki, sa ia auina atu se laau ua totō i totonu o se paelo ua uma ona maua mai le laiki.

talafou-2-(1)
talafou-2-(111)

Faatasi ai ma lo tatou faʻaleleia atili o le olaga ma sili atu le faʻaogaina o le e-pisinisi ua aumai, o loʻo faʻatinoina e le logistics filifili malulu se sao taua io tatou olaga i aso faisoo.O lea la ua mafai ona aapa atu e lafo fuala'au 'aina fou ma i'a i totonu o le lua aso i Saina.


Taimi meli: Iul-18-2021